Overig nieuws

Vissen succesvol afgevangen bij werkzaamheden aan de N307

26-01-2023 | Ecologie

Op grond van de algemene zorgplicht in de Wet natuurbescherming (art. 1.11) moesten vissen worden afgevangen uit een watergang en duiker die gedempt zouden worden bij de N307. Lees hier hoe dit te werk ging.

Ecologische begeleiding: afvissen watergang

Onze ecoloog Emma was vorige week met een groot schepnet te vinden op het werkterrein van de N307 tussen Dronten en Kampen. Er wordt een nieuwe duiker aangelegd, waarvoor eerst de bestaande duiker en watergang tijdelijk gedempt werd. Helaas kunnen we niet aan vissen uitleggen dat ze deze watergang moesten verlaten! Na het afsluiten van de watergang heeft Emma hem daarom met de hand leeggevist! Een intensieve klus die veel voldoening (en spierpijn) opleverde door de vangst van verschillende soorten vissen waaronder de kleine modderkruiper en deze grote snoek! De vissen zijn hierna op een veilige plek uitgezet.

Project N307 Roggebot - Kampen

De aanleg van de nieuwe duiker en watergangen maken deel uit van het grotere geheel in project N307 Roggebot-Kampen. Vanaf maart zal de nieuwe brug Roggebot in gebruik genomen worden, waarna vanaf 1 april de oude dam en de Roggebotsluis afgebroken worden. Hierdoor komt het Drontermeer weer met het Vossemeer in verbinding en gaat de waterstand van het Drontermeer weer fluctueren. 

Meer weten over dit project of wat er komt kijken bij het dempen van watergangen? Bekijk dan eens deze artikelen op onze website: 

Ecologie

Wilt u meer weten over ecologische begeleiding? Neem dan contact op met onze afdeling ecologie voor meer informatie over inspecties i.v.m. vissen en amfibieën en andere beschermde soorten, wij zijn u graag van dienst!

Stuur Frank de Weerd een bericht