Overig nieuws

Mijlpaal voor Hollandse Kust (noord)

14-04-2023 | Omgeving

Een mooie mijlpaal voor TenneT! Vrijdag 31 maart 2023 heeft TenneT van DNV het certificaat ‘grid readiness’ ontvangen voor Hollandse Kust (noord). 

Voor NRG-group (een samenwerking van van vulpen, Denys & Alsema) voeren wij het omgevingsmanagement, vergunningenmanagement en de ecologische begeleiding uit voor de aanleg van hoogspanningskabels op land vanaf de kust van Wijk aan Zee tot het transformatorstation te Beverwijk. Deze kabels werden aangelegd in opdracht van TenneT om ‘groene stroom van zee’ van windpark Hollandse Kust (noord) en (west Alpha) aan land te brengen en aan te sluiten op het landelijke stroomnetwerk. 
 

Voor dit project werden er twaalf werkterreinen aangelegd in de gemeenten Heemskerk, Beverwijk en Velsen, waaronder een werkterrein in Natura2000-gebied Noordhollands Duinreservaat. Ook werd er gedurende het hoogseizoen op het strand gewerkt. We hebben ernaar gestreefd de hinder voor de omgeving zo min mogelijk te maken door o.a. goed te luisteren naar stakeholders uit de omgeving welke in verschillende klankboordgroepen bij elkaar kwamen. Zo hebben we gedurende het project goede gesprekken gehad met de betrokken gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen, Rijkswaterstaat, Hoogheemsraadschap Hollands Noorderkwartier, Provincie Noord-Holland, PWN, maar ook met bewoners, strandexploitanten, grondeigenaren en -beheerders. Wij willen TenneT feliciteren met het ‘grid readiness’ certificaat voor de ingebruikname van het vijfde 700 megawatt netaansluiting en we zijn trots op onze deelname aan dit belangrijke project in de Nederlandse energietransitie! 

Vervolg

De samenwerking met NRG-Group (een samenwerking van Van Vulpen, Denys en Alsema) en TenneT verliep zeer goed en naar tevredenheid van alle stakeholders. Wij zijn trots dat we onze samenwerking mogen voortzetten in het project Hollandse Kust (west Bèta) en ook voor consortium NBOS (consortium tussen Boskalis en Oriënt Cable) op dit project aan de slag mogen voor de aanleg van de zeekabels.

Omgevingsmanagement

Wilt u meer weten over onze bijdrage voor omgevingsmanagement? Neem dan contact op met Patrick Bakelaar voor meer informatie hierover, wij zijn u graag van dienst!

Stuur Patrick Bakelaar een bericht